Klimakteriet

Klimakteriet

Kroppen förändras när vi går in i klimakteriet, och det gör även vår hälsa och vårt näringsbehov. Våra hormoner börjar fluktuera och avta och vi känner ibland inte igen oss själva.

Menopaus - en tid i alla kvinnors liv

Alla reagerar olika på förändringarna som sker under klimakteriet. Så mycket som 97% av alla kvinnor kommer någon gång under klimakteriet att uppleva något besvär.

Klimakteriet kan därför vara en särskilt svår tid för många kvinnor. För att hantera vanliga besvär som värmevallningar, sömnproblem och humörsvängningar, hjälper det att vara medveten om vad som händer i din kropp och vilka åtgärder du kan vidta för att få en mer bekväm övergång.

Lär dig mer om klimakteriet och ta reda på vilka lösningar som passar dig bäst.

De vanligaste klimakteriebesvären

De vanligaste klimakteriebesvären

Under klimakteriet orsakar hormonella förändringar olika symtom som många kvinnor upplever besvärliga. Få en bättre förståelse för vad som händer och varför.

Att förstå klimakteriet och dess olika faser
Att förstå klimakteriet och dess olika faser

Klimakteriet, ibland kallat övergångsåldern, är den tidsperiod då en kvinnas östrogennivåer börjar förändras. Läs mer om vad som händer under klimakteriet.

Näringsbehov under klimakteriet

Näringsbehov under klimakteriet

Under klimakteriet ökar vårt behov av bl a kalcium och D vitamin på grund av en ökad risk för benskörhet, även vårt behov av B-vitaminer ökar.

Mbrace™ - kosttillskott för kvinnor i klimakteriet

Mbrace™ - kosttillskott för kvinnor i klimakteriet

Mbrace™ är en unik serie kosttillskott specifikt framtaget för kvinnor i klimakteriet. Serien består av fyra produkter där varje produkt är utvecklad för att möta några av de vanligaste besvär som kvinnor upplever under klimakteriet.

Vanliga frågor och svar om klimakteriet

Vad innebär övergångsåldern?
Vad är menopaus?
När startar övergångsåldern?
VAD INNEBÄR TIDIGT KLIMAKTERIUM/TIDIG MENOPAUS?
Kan fysisk aktivitet förskjuta klimakteriet?
Hur vet jag om jag är i klimakteriet om jag tar preventivmedel?
Hur länge varar symtomen kopplade till klimakteriet?