En ny möjlighet!

En ny möjlighet!

I många asiatiska kulturer ses klimakteriet som en naturlig del av en kvinnas liv och förknippas ofta med visdom och mognad. Traditionell asiatisk medicin, som kinesisk och ayurvedisk medicin, ser klimakteriet som en tid för återbalansering av energier och erbjuder olika naturläkemedel och livsstilsrekommendationer för att lindra symptomen. Klimakteriet kallas i Asien den ”andra våren”. Kanske beror den positiva synen på klimakteriet till viss del på skillnader i kost och livsstil men också hur man ser på åldrandet.

Det är viktigt att uppmärksamma fördelarna med att komma in i klimakteriet. De kan variera från person till person, eftersom våra individuella erfarenheter och perspektiv skiljer sig åt. Vissa kvinnor kan möta utmaningar under denna period, men för många kan klimakteriet medföra positiva förändringar och ett nytt kapitel i livet. Många i klimakteriet får ökad självkänsla genom livserfarenhet. Sjukdomar kopplat till menscykel upphör! Som till exempel endometrios, myom, PMS och migrän. Vi behöver inte oroa oss för järnbrist eller oönskade graviditeter och preventivmedel!

Rosor

Hej då mens!

Klimakteriet är slutet för all mens. Ingen mer administration av månatliga blödning, smärta eller dyra sanitetsprodukter. Frånvaron av menstruationssymptom, som uppblåsthet, ömhet i brösten och irritabilitet kan ge en ny känsla av frihet och lättnad från besväret och det obehag en del av oss upplever i samband med menstruation. 

Inga preventivmedel 

Efter klimakteriet, alltså 12 månader efter sista mens kan du inte bli gravid. Detta kan förenkla ditt sexliv och eliminera behovet av preventivmedel och du behöver inte oroa dig för oönskade graviditeter!


Personlig utveckling  

Klimakteriet ses ofta som en milstolpe i en kvinnas liv, som markerar en övergång från barnafödande till en ny fas av visdom och mognad. Det kan vara en tid för självreflektion, personlig utveckling och öppna upp för nya möjligheter.  

Alexandras reflektion: Så min mamma var inte helt ute och cyklade när hon hänvisade till de kinesiska kvinnorna och deras förmåga att meditera bort värmevallningarna genom att fokusera på is! Jag sparar de asiatiska kulturerna och deras uråldriga läkekonst som döpt klimakteriet till ”den andra våren” och som leder mina tankar till Karin Boyes ”Det gör ont när knoppar brister”. Det gör ont en tid men sen, förhoppningsvis snart, slår vi ut och blomstrar i all vår prakt kära systrar!

Så kan klimakteriet kännas

Så kan klimakteriet kännas

Grått och trist eller hett som i helvetet? 9 av 10 kvinnor anger att klimakteriet har påverkat dem i deras vardag.